Pensioen in Zicht - Regulier

Werknemers die stoppen met hun betaalde baan kunnen zich via de cursus Pensioen in Zicht voorbereiden op een nieuwe toekomst waarin zij anders dan voorheen actief zullen zijn. De cursus is bedoeld voor werknemers -en hun eventuele partner- die binnenkort stoppen of net gestopt zijn met betaald werken. Zij krijgen de kans om de komende levensfase naar eigen inzicht vorm te geven.
U hebt zich wellicht afgevraagd of ‘ leren pensioneren ’ wel zinvol is. En hoe een bijeenkomst met anderen die zich in dezelfde situatie bevinden, u zal bevallen. De praktijk leert echter dat deelnemers die u zijn  voorgegaan met veel voldoening en plezier terugkijken op de door hen gevolgde cursus. Met elkaar kijkt u terug op uw werkzame leven, maakt u de balans op van het heden en blikken we vooral ook vooruit naar de jaren die voor u liggen.

Voor Wie
De cursus Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar voor uw laatste werkdag. Ervaring leert dat men in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. Met onze cursus helpen wij u hierbij graag op weg.
Met ons cursusaanbod bedienen wij zowel (echt)paren als alleenstaanden. Bij beide groepen is de beleving bij het stoppen met werken uiteraard anders: gaat u de nieuwe periode samen of op eigen houtje  invullen? Tijdens de cursus houdt de trainer rekening met deze verschillende invalshoeken.

Doelstelling
Doel van de cursus is het vergroten van het inzicht in de eigen situatie en ieders behoeften en wensen daarbij. Er is aandacht voor het intensievere contact met huisgenoten en de wijze waarop je de nieuwe levensfase samen gaat invullen. Het leren afstand nemen van het bedrijf of de organisatie komt aan de orde. Ook hoe men de omgeving gaat verkennen op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor tijdsbesteding.
Ervan uitgaande dat men wil gaan genieten van de verworven vrijheden en de mogelijkheden ten volle wil gaan benutten, wordt ruim aandacht besteed aan de nieuwe deuren die opengaan.

Thema´s
In de cursus besteden we aandacht aan de vijf levensgebieden, die de pijlers vormen van ieders identiteit:
Lichaam & Geest, Sociale Relaties, Materiële Situatie, Arbeid & Prestatie, Waarden & Inspiratie.

Opzet
Onder begeleiding van een deskundige trainer delen cursisten hun kennis en ervaringen. Startpunt is de levenservaring van de deelnemers en hun toekomstverwachtingen. Enkele thema’s worden door gastdocenten toegelicht. Theorie, het uitwisselen van gedachten en activiteiten wisselen elkaar af. 
Doordat u een aantal dagen afstand kunt nemen van uw dagelijkse beslommeringen heeft u de tijd om zich te bezinnen op wat komen gaat. Na afloop heeft u zich goed voorbereid op de aanstaande  veranderingen en kent u uw eigen mogelijkheden in de nieuwe toekomst!Wilt u meer informatie?
Vul uw gegevens in
en wij nemen geheel vrijblijvend
contact met u op
Naam *
Telefoon nr. *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
Ik ga ermee akkoord dat Odyssee B.V. deze gegevens verwerkt en opslaat, uitsluitend om mijn verzoek te beantwoorden. *