Pensioen uit Zicht (PuZ) informatie voor werkgevers

Wanneer oudere medewerkers overwegen om langer door te werken, minder te werken of eerder te stoppen, staan zij voor een belangrijke keuze. Financiële aspecten van pensionering worden binnen organisaties sterk belicht. Aandacht voor de sociaal-emotionele aspecten blijven vaak achterwege.

Pensioen uit Zicht
Het is van belang dat uw medewerkers de mogelijkheid krijgen om te reflecteren, zelf actie te ondernemen en zich bewust te worden van de eventuele gevolgen. Als werkgever kunt u hen daarbij ondersteunen. Dat begint bij goede voorlichting en dialoog. De 1 daagse bijeenkomst Pensioen uit Zicht helpt u daarbij.
Odyssee laat tijdens deze dag uw medewerkers stilstaan bij hun loopbaan tot nu toe, maakt  toekomstverwachtingen bespreekbaar en ondersteunt bij het formuleren van een helder perspectief.
Dat draagt bij aan het maken van de juiste keuzes voor de werkzame jaren tot de pensionering. Het vormt een uitstekende basis om met u als werkgever de dialoog aan te gaan en de gevolgen van bepaalde keuzes te bespreken.

Voor wie is deze dag bedoeld?
Voor oudere medewerkers, vanaf 55 jaar, bij wie langer doorwerken, minder werken of stoppen met werken een actueel thema is.

Wat levert het u als werkgever op?
  • Uw medewerkers zijn na een dag in staat de dialoog aan te gaan en eigen wensen en voorkeuren  bespreekbaar te maken.
  • Uw medewerkers zijn zich (meer) bewust van hun loopbaan tot hun pensionering.
  • Uw medewerkers ondernemen zelf actie met betrekking tot hun toekomst en die van uw organisatie.
Opzet en programma
Pensioen uit Zicht is een 1daagse bijeenkomst waarin medewerkers geactiveerd worden om keuzes te maken met betrekking tot hun werkzame jaren tot aan pensionering.

Wilt u meer informatie?
Vul uw gegevens in
en wij nemen geheel vrijblijvend
contact met u op
Naam *
Telefoon nr. *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
Ik ga ermee akkoord dat Odyssee B.V. deze gegevens verwerkt en opslaat, uitsluitend om mijn verzoek te beantwoorden. *