Prettig en Productief aan het werk (PeP) informatie voor werkgevers

U heeft medewerkers in dienst met veel levens- en werkervaring. U wilt graag dat ze vitaal en  gemotiveerd aan het werk blijven. Als werkgever kunt u hen daarbij ondersteunen. Het traject ‘Prettig en productief aan het werk’ zet medewerkers in beweging.

Prettig en Productief
Vitale en gemotiveerde medewerkers zijn bewezen productiever, minder vaak en minder lang ziek en meer bereid tot het uitwisselen van ervaring en expertise in de samenwerking met collega’s. Vitale en gemotiveerde medewerkers zijn betrokken bij uw organisatie en beter in balans.
Met het traject ‘Prettig en productief aan het werk’ ondersteunt Odyssee uw medewerkers bij het onderzoeken van kansen, mogelijkheden én belemmeringen binnen het werk. De medewerkers krijgen inzicht in hun talenten en valkuilen en worden zich bewust van hun eigen verantwoordelijkheid als het gaat om vitaal verder werken.

Uw bijdrage als werkgever / leidinggevende
Tijdens het traject heeft u als werkgever een belangrijke rol. Het is cruciaal dat u bij de aftrap en bij de afsluiting van het traject aanwezig bent om de bevindingen van uw medewerkers te beluisteren en bespreken.
Hiernaast volgt natuurlijk het ‘gewone werk’ in het gezamenlijk met uw medewerker zoeken naar  afstemming tussen de organisatiedoelen en de individuele behoeften van de medewerker.

Voor wie is dit traject bedoeld?
Een team, afdeling of groep met overwegend oudere medewerkers waar het goed is om in samenwerking met de leidinggevende aandacht te besteden aan de vitaliteit en arbeidsmotivatie.

Wat levert het u als werkgever op?
  • Uw medewerkers zijn in gesprek met hun leidinggevende over hun toekomst
  • Uw medewerkers zijn productiever, omdat ze weten hoe ze hun kennis, ervaring en talenten effectief voor de organisatie in kunnen zetten
  • Uw medewerkers voelen zich gewaardeerd, gehoord en verbonden met uw organisatie
Opzet en programma
Het traject bestaat uit een hele trainingsdag, een individueel coachingsgesprek met de medewerker en  een halve terugkomdag om de voortgang van de afgesproken acties te bespreken.


Wilt u meer informatie?
Vul uw gegevens in
en wij nemen geheel vrijblijvend
contact met u op
Naam *
Telefoon nr. *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
Ik ga ermee akkoord dat Odyssee B.V. deze gegevens verwerkt en opslaat, uitsluitend om mijn verzoek te beantwoorden. *