Veel gestelde vragen over de 'Pensioen in Zicht' cursus

Wat is het verschil tussen een 5-daagse en een 3-daagse pensioen in zicht?
De pensioen in zicht dagen zijn een momentopname om een pas op de plaats te maken en bewust na te denken over wat u nu en straks wilt. Wilt u dit doen met rust en ruimte voor uzelf, uw partner en anderen? En tijd om de omgeving te verkennen. Dan kiest u voor een 5-daagse.
Of hebt u behoefte aan kort en krachtig? Dan is de 3-daagse variant meer iets voor u.
In beide varianten komen de 5 levensgebieden van Petzold aan bod, in de 3-daagse uiteraard compacter.

Hoe gaat het verder na mijn aanmelding via de website?
Als u het aanmeldingsformulier heeft ingevuld en verstuurd, ontvangt u onmiddellijk een reactie. Dit is tevens de bevestiging van uw aanmelding. Uw werkgever ontvangt ook een bevestiging op het aangegeven email adres. Ongeveer 2 weken voor het daadwerkelijke begin van de cursus, krijgt u de uitnodiging met het programma per mail toegestuurd. Op onze site vindt u een beschrijving van de onderwerpen die tijdens de pensioen in zicht dagen aan de orde komen.

Wat is de begintijd op de eerste dag en de eindtijd op de laatste dag?
Zowel de 3- als de 5-daagse pensioen in zicht cursussen starten in de middag om 14.00 uur. Van te voren kunt u een kopje koffie of thee nuttigen, afhankelijk van de locatie staat dit klaar in de lounge of bij de cursuszaal.De 3-daagse eindigt in de middag om ongeveer 16.00 uur; de 5-daagse na de lunch.

Neem ik mijn partner mee?
Pensionering is een belangrijke levensgebeurtenis. Het is een periode waarbij je –weer- veel tijd met je partner kunt doorbrengen, als u beiden niet (meer) werkt. Ook als uw partner wel in het arbeidsproces zit, kan het voor u beiden een mooie gelegenheid zijn om de verwachtingen over en weer te onderzoeken. Naderhand, thuis is het gemakkelijker om op zaken terug te komen, als u beiden aanwezig was.De belangrijkste vragen hierbij zijn: hoe prettig of belangrijk vindt u het om deze dagen gezamenlijk mee te maken en er later thuis samen op terug te kunnen komen?

Op welk moment kan ik deze cursus het beste volgen?

Op het moment dat u het ‘met-pensioen-gaan’ overweegt: is dit een jaar of langer, dan heeft u meer tijd om na te denken over hoe af te bouwen. Ligt de ‘stoppen-met-werken’ datum dicht bij de cursusdatum, of erna: dan heeft u de mogelijkheid om uw ideeën en overwegingen en praktijkervaringen te toetsen.

Als ik alleenstaand ben, kies ik dan voor de singles cursus?
In alle pensioen in zicht varianten komen de 5 levensgebieden van Petzold aan bod. In een bijeenkomst met veelal stellen zal ook het ‘samen-thuis’ zijn aan bod komen. Vindt u het plezieriger om met mensen die in dezelfde situatie als u zijn van gedachten te wisselen, dan is de singles variant eerder uw keuze. Maakt u dit niets uit, dan kunt u ook voor de (echt)paren cursus kiezen.

Wordt de cursus vergoed door de werkgever?
Een groot aantal organisaties vergoedt deze cursus als afsluiting van de loopbaan voor zowel de medewerker als de partner (indien van toepassing). U kunt dit altijd navragen bij uw HR afdeling of opzoeken in de cao regeling. Of navragen bij collega’s die ervaring met de pensioen in zicht cursus hebben.

Kom ik al in mijn wandel- of fietskleren bij de pensioen in zicht specials: al wandelend of fietsend met pensioen?
Daar kunt u uiteraard voor kiezen. Het is niet nodig, want  er is gelegenheid  u om te kleden voordat u aan de wandel gaat of op de fiets stapt. Na een introductie op de pensioen in zicht dagen in de cursuszaal is er ruimte u om te kleden en/of een fiets uit te zoeken. (Tenzij u uw eigen fiets heeft meegenomen.)
Heeft u zelf een vraag? stel hem gerust.
Vul uw gegevens in
en wij nemen geheel vrijblijvend
contact met u op
Naam *
Telefoon nr. *
E-mailadres *
Bedrijfsnaam *
Stel hier uw vraag:
  
Ik ga ermee akkoord dat Odyssee B.V. deze gegevens verwerkt en opslaat, uitsluitend om mijn verzoek te beantwoorden. *